top of page

KENNELEN VÅR

 

På bildet ser du en del av hagen og noen av hundehusene.

Alle hundene  har hvert sitt hus med egen gare. Husene er isolert og har lys og varme. Disse ble brukt da vi var i arbeid.  Da ble de satt i sine hus om morgenen, og ble tatt inn når vi kom hjem.  Nå bor hundene inne med oss hele døgnet, men de trives godt i husene sine, f.eks. når de får hvert sitt kjøttbein å gnage på :-)

 

FRISKE HUNDER

Vi har et høyt fokus på å avle frem friske og sunne hunder. Vi har derfor testet alle våre hunder fri for VON WILLEBRANDTS DISEASE og PATELLA LUKSASJON.  vI har brukt friske hunder å avle på

 

                                                                                                                                   

 

                                                                                                                                     

 

OM OSS

RennChester Kennel var et av de første registrerte kennel i Norge med oppdrett av Manchester Terrier.  Vår første var Jasmin som kom til oss i 1993.  Tilsammen har det bodd 10 Manchestere og en glatthåret Fox Terrier i huset.  I dag er her 5 Manchestere.  Vi bor på Rennesøy, en øy like utenfor Stavanger - altså på Vestlandet. Det tar 20 min. med bil fra Stavanger til oss, som er Grete, Ole Jan, og 5 Manchester terriere. Vi har 3 barn og 8 barnebarn som hundene våre elsker å være sammen med. Vi bor i landlige omgivelser med turterreng rett utenfor gjerdet, og hundene har en stor hage å boltre seg i.

Vi har alltid hatt hund.  Etter at vi mistet vår Schäferhund ønsket vi oss en mindre hund, en som var lettlært, enkel å stelle og ikke minst en frisk rase.  Det måtte også være en hund med en anatomi som ikke ville påføre hunden sykdom med årene.  I en gammel hundebok leste vi om Manchester Terrieren som vi aldri hadde hørt om før.  Vi måtte vente i nesten 2 år før vår første tispevalp Bjørkstadens Black Jasmin kom til oss fra Sverige - i 1993.

Etter henne ble det fler.  Den neste ble Eaglespur King Cobra. (Cobby).  Vi hentet ham i England på Eaglespur kennel, etter at Mrs. Enid Teague Knight som drev kennelen, hadde en hanhund hun mente var en god representant for rasen.  Det skulle vise seg at hun hadde rett.  Med disse to startet vårt kennel. Mange av hundene som lever i Norge i dag har nok Jasmin og Cobby på sine stamtavler, også i utlandet.                 

Vi anskaffet oss også en glatthåret Fox Terrier, Rottrivers Kim Wilde, Kimi som vi kalte henne.  Hun var ei snild og vakker tispe, men var ikke særlig begeistgret for de andre hundene.  Kimi ble hos oss til hun var 16 år. 

Disse årene med Manchesteren har gitt oss god kjennskap til rasen.

Hundene våre er familiehunder og utstillingshunder.  En del kurs har det også blitt gjennom årene.  Utenom utstillingskurs har vi vært på forskjellige lydighetskurs og rally-lydighetskurs, noe rasen egner seg godt til.

Jeg har selv vært instruktør for noen valpekurs i regi av NTK avd.Rogaland.  Ole Jan var i styret i 8 år, hvor han hadde forskjellige verv, bl.a.formann.  Hver tirsdag dro vi på innendørstrening hvor Ole Jan hadde utstillingstrening i NTK`s regi.  Hundene våre var selvsagt også med :-)

Jasmin var grunnen til at utstilling ble vår store hobby.  På hennes første utstilling som ble holdt i Bergen i regi av NKK, gikk hun hen og ble BIR med 4.gruppeplassering valp.  Da var det gjort.  Dette har gitt oss mange flotte turer både her og i utlandet.  Vi har stilt alle hundene våre, og alle har fått topp resultater med flotte kritikker.

Den siste utstillingen vi deltok på var European Dog Show i Lillestrøm i 2015.  Vi stilte Karmen og Hemi.  Karmen ble Europavinner og Hemi ble beste veteran :-) 

I løpet av alle disse årene har vi hatt 16 kull fordelt på 7 tisper.  Flere av disse er stilt og har Championat.

                   HER ER HUNDENE DET STARTED MED

       BLACK JASMIN                 OG              KING COBRA (COBBY)

 

             

bottom of page